Gå direkt till textinnehållet

”Vi kan inte bli färre på redaktionen”

”Vi kan inte bli färre med det uppdrag vi har i dag”. Det säger Gabriella Mohoff, journalistklubbens ordförande på Göteborgs-Posten. Detta efter beskedet att Stampen vill spara 50 miljoner kronor.

Stampen Medias VD Johanna Öberg har gått ut och förklarat att bolaget vill lägga ett sparpaket på runt 50 miljoner kronor, som Journalisten tidigare skrivit om. 

Sparpaketet gäller alla tidningar som ingår i Stampen Local Media: Göteborgs-Posten, Hallands Nyheter, Hallandsposten, Bohusläningen (Strömstads Tidning), TTELA och Gratistidningar i Väst AB.

Har ni fått något besked om hur sparpaketet kommer att påverka redaktionen?
– Inte ännu. Vad vi hört har ledningen sagt att de vill värna om innehållet. Men vad det betyder vet vi ännu inte. Redaktionerna inom Stampen Local Media är väldigt slimma, säger Gabriella Mohoff, journalistklubbens ordförande på GP.

Annons Annons

Stampen har gått igenom flera sparpaket på senare tid. Går det att skära mer i redaktionerna?
– Inte om vi ska göra den tidning vi gör i dag. Vi kan inte bli färre med det uppdrag vi har i dag. Det gäller framför allt landsortstidningarna inom Stampen Local Media.

Kan det bli neddragningar på GPs redaktion?
– Vi har inte hört att det ska bli några nedbemanningar på redaktionen. Vi har fler som snart går i pension och vet inte om de kommer att ersättas. På så sätt skulle det kunna bli nedbemanningar.

Hur är stämningen på redaktionen?
– Det är inte så glatt. Men vi är luttrade eftersom sparpaket verkar komma en gång per år. Men erbjudanden om frivilliga avgångar gör att det känns mindre tungt.

Förhandlingar med journalistklubbarna kommer att inledas inom kort.

Fler avsnitt
Fler videos