Gå direkt till textinnehållet

Stampen ska spara 50 miljoner kronor

Stampen har lagt ett sparpaket på 50 miljoner kronor. Bolaget ska bland annat spara in på vakanser, erbjuda frivilliga avgångar och minska kostnaderna på tryck.

Stampen Media Group, som äger bland annat Göteborgs-Posten, förbättrade rörelseresultatet för första kvartalet 2015 med 21 miljoner kronor till 14 miljoner, jämfört med minus 7 miljoner samma period 2014. Intäkterna minskade med 43 miljoner kronor. Det positiva resultatet beror på omfattande besparingar.

Men det räcker inte. Stampen Medias VD Johanna Öberg bekräftar för Resumé att bolaget bestämt sig för att lägga ett sparpaket på i storleksordningen 50 miljoner kronor. 

”Vi har gjort en fantastisk omställning under det första kvartalet och förbättrat resultatet med 21 miljoner. Men mitt jobb är att säkerställa handlingsfrihet även framöver och att vi följer den positiva trenden. Vi behöver utrymme för kommande satsningar och för att säkra resultatet 2015 behöver vi göra ytterligare kostnadsbesparingar”, säger Johanna Öberg till Resumé.

Stampen ska spara in på tryck, distribution, externa tjänster och vakanser och erbjuda avgångsvederlag. Hur många anställda som kan tänkas beröras är enligt Johanna Öberg i dagsläget osäkert.

Fler videos
Fler avsnitt