Gå direkt till textinnehållet

Utlämnande av känsliga akter JO-anmäls

En läkare i Lund har anmält socialdepartementet till Justitieombudsmannen, JO, för att departementet lämnat ut sekretessbelagda uppgifter till medierna. Läkaren har reagerat över att socialdepartementet låtit kvällspressen ta del av uppgifter som rör personer som sökt dispens för rabattering av vissa läkemedel för överviktiga, impotenta och för personer som genomgått könsbyte.

En läkare i Lund har anmält socialdepartementet till Justitieombudsmannen, JO, för att departementet lämnat ut sekretessbelagda uppgifter till medierna.

Läkaren har reagerat över att socialdepartementet låtit kvällspressen ta del av uppgifter som rör personer som sökt dispens för rabattering av vissa läkemedel för överviktiga, impotenta och för personer som genomgått könsbyte.

Läkaren undrar i sitt brev till JO om departementet ska lämna ut akten över en könsbytespatient som har skyddad identitet och om det är meningen att sekretessen för enskild person i ett medicinskt ärendet ska röjas av att den allmänna frågan påkallar offentlighet.

Annons Annons
Fler avsnitt
Fler videos