Gå direkt till textinnehållet

TV4 lägger ned sporten – ”En epok går i graven”

UPPDATERAD. I ett inslag under vinjetten ”kanon & kalkon” berättade sportredaktion i lördags att de renodlade sportsändningarna på TV4 skrotas. Enligt journalistklubben vill företaget producera en annan form av sportnyheter, med mindre målredovisning och mer granskade sportnyheter.

– En epok går i graven och nu har Sveriges största tv-kanal och mediehus inte längre en renodlad nyhetssändning för sport. Ridå, men vi kämpar på, sa reportern Mattias Tjernström i kanon & kalkon.

I praktiken innebär det att sportnyheterna, från och med 2023, bakas in i de vanliga nyhetssändningarna, skriver Aftonbladet.

– TV4-sporten kommer fortsatt leverera sportnyheter men inte som ett enskilt program, utan vara en del av TV4-nyheterna, Efter fem, Nyhetsmorgon, våra evenemangssändningar samt digitalt, uppger TV4s sportchef Erik Westerberg för tidningen.

Annons Annons

Journalistklubben på TV4 berättar för Journalisten att de fick information i förra veckan om att företaget vill producera en annan form av sportnyheter, med mindre målredovisning och mer granskade sportnyheter.

– Tanken är att det skulle passa bättre i nyheterna, säger Victoria Banozic, journalistklubbens ordförande på TV4.  

Enligt den information klubben har handlar det inte om någon besparing. 

– Samhällsredaktionen har lika mycket sändningstid som innan under den sena nyhetstimmen 22.00-23.00. Som vi förstår det handlar det om att man vill lägga pengar på annat, men exakt på vad återstår att se. 

Hur ser ni på beslutet? 
– Först och främst är det ledsamt för dem som jobbar med sportsändningarna. Men vi förstår också att man behöver förändra sportnyheterna då det inte ser ut som förr att man bänkar sig på kvällen för att se sportsändningarna och få reda på hur det gått för favoritlaget. Men man har dragit ned på sportnyheterna förut under de senaste åren och frågan är vad som är hönan och vad som är ägget? Är det så att sporten hade gått bättre om kanalen hade satsat i stället? 

Fler avsnitt
Fler videos