Gå direkt till textinnehållet

TT behöver spara miljoner – personal ska sägas upp

Nyhetsbyrån TT måste spara mellan 15 och 25 miljoner kronor och uppsägningar kommer att ske och sluta med featurejournalistik. "Det här är mer än man kanske trott", säger Olle Lindström, vice ordförande för journalistklubben på TT. 

Personalen informerades om sparåtgärderna vid ett möte under gårdagen. Bland de sparåtgärder som ska genomföras nu finns uppsägningar av personal och avveckling av featurejournalistiken, uppger Per-Anders Broberg för Dagens Media. 

 Sparbehovet är ett resultat av att nyhetsbyråns kunder har sparat in. 

– Samtidigt har vi kostnadsökningar så vi kan inte sänka priset hur som helst. Och då väljer kunderna bort delar av det de i dag har med TT. Det som har tillkommit under hösten är också kundernas stora osäkerhet kring mediestödet vilket naturligtvis påverkar i avtalsförhandlingarna med oss. Många av våra kunder vet inte ens huruvida de ska få mediestöd nästa år, säger Per-Anders Broberg.

Olle Lindström i TTs journalistklubb bekräftar sparpaketets storlek.

– Vi har vetat om ett antal månader att något är på gång, men det här är mer än man kanske trott. Det finns såklart en oro bland medlemmar, säger han till Journalisten.

Någon mer information om besparingen har klubben i dagsläget inte. Arbetsgivaren har ännu inte kallat till förhandlingar.

Lucas De Vivo
Hanna Lundquist

Fler videos
Fler avsnitt