Gå direkt till textinnehållet

Tre enmansteam ska täcka Jämtland för TV4

Den sista oktober upphör TV4 Jämtland. Istället ska TV4 täcka Jämtland med tre enmansteam och sända via TV4 Sundsvall. Frågan är om TV4 kommer att uppfylla avtalet med staten.

Den sista oktober upphör TV4 Jämtland. Istället ska TV4 täcka Jämtland med tre enmansteam och sända via TV4 Sundsvall.

Frågan är om TV4 kommer att uppfylla avtalet med staten.

TV4 Jämtland har gått 17 miljoner kronor back på åtta år. För mycket tyckte TV4-ledningen som i somras sålde sina aktier i TV4 Jämtland till den andra delägaren, Östersunds-Posten.

Sex av de nio journalisterna förlorar jobbet när stationen läggs ner. De tre övriga placeras på ÖPs redaktion i Östersund. Därifrån kommer de att täcka Jämtland och deras nyheter ska visas i TV4 Sundsvall.

De tre journalisterna ska arbeta i enmansteam, det vill säga de ska intervjua, fotografera, ta ljud och redigera på egen hand. De nyheter som enmansteamen tar fram får även ÖP använda.

– Mångfalden minskar. Det är en helt annan sak att vara lokal än regional, säger Henry Svensson, redaktionschef vid TV4 Jämtland.

Enligt avtalet med staten ska TV4 sända från 16 lokalstationer. I och med nedläggningen av TV4 Jämtland uppfylls inte längre villkoren.

Magnus Janson, administrativ chef på TV4, vill inte avslöja hur man kommer att agera innan frågan behandlats internt.

Enligt Gunilla Thorgren, statssekreterare vid kulturdepartementet, har TV4 meddelat att man kommer att starta en ny station för att ersätta TV4 Jämtland.

– Var och när det blir har vi inte fått besked om, uppger hon.

Fler avsnitt
Fler videos