Tidningsreporter sämsta jobbet i USA

20 april, 2015

I amerikanska Careercasts jobbrankning av 200 yrken hamnar journalister i absoluta bottenskiktet. Det sämsta karriärvalet i USA 2015 är enligt undersökningen dagstidningsreporter. Timmerhuggare, taxichaufför och soldat är trevligare jobb med bättre utvecklingspotential.

I Careercasts ranking ingår arbetsmiljöfaktorer, stress och inkomstmöjligheter. Av 200 rankade jobb hamnar dagstidningsjournalist på plats 200.

På plats 199 ligger timmerhuggare, följt av militär och kock. På plats 196 hamnar etermediejournalist (”broadcaster”) och på plats 195 bildjournalist, följt av kriminalvårdsanställda, taxichaufförer, brandmän och brevbärare.

Det bästa jobbet i USA 2015 är enligt undersökningen aktuarie, följt av öronläkare och matematiker.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies