Gå direkt till textinnehållet

Talentum tar över Arbetarskydd

Talentum som bland annat ger ut Lag & Avtal övertar Arbetsmiljöverkets tidning Arbetarskydd. Fyra av de åtta journalisterna erbjuds anställning. Både Talentums VD och Arbetsmiljöverkets generaldirektör är nöjda med uppgörelsen.

Talentum som bland annat ger ut Lag & Avtal och Ny teknik övertar Arbetsmiljöverkets tidning Arbetarskydd från och med årsskiftet. Fyra av de åtta journalisterna erbjuds anställning. Både Talentums VD och Arbetsmiljöverkets generaldirektör är nöjda med uppgörelsen.

– Det här är en viktig satsning för oss. Vi gör inte många nyförvärv. Arbetarskydd ligger i samma affärsområde som Lag & Avtal och vi kommer att satsa både på tidningen och webben, säger Christer Björkin, VD vid Talentum.

Fyra av de åtta journalister som idag är anställda på Arbetarskydd kommer att ingå i den nya organisationen.

– De övriga fyra har erbjudits en omställningslösning, säger Christer Björkin och berättar att den nya redaktionen kommer att flytta in i Talentums lokaler vid årskiftet.

Arbetarskydds generaldirektör Kenth Pettersson tycker att uppgörelsen är en bra lösning på Arbetarskydds framtid.

– Det här är en win-win- uppgörelse där alla blir nöjda, säger han.

Han framhåller att de två krav han haft är infriade i och med detta, nämligen att affären var att den skulle godkännas av Arbetarskydds anställda och att tidningen skulle få en ny, seriös ägare. Att hälften av medarbetarna inte erbjuds fortsatt anställning vill han inte kommentera utan hänvisar till den nye ägaren av tidningen, Talentum.

Kenth Pettersson vill heller inte avslöja hur mycket det kostade för förlaget att köpa tidningen Arbetarskydd, men han säger att det är en bra affär för ägaren, staten och skattebetalarna.

– Av olika skäl var vi inte rätt ägare, och särskilt inte nu när vi står inför de neddragningar av vår verksamhet som regeringen föreslagit, konstaterar han.

ik@journalisten.se

Fler avsnitt
Fler videos