Sydsvenskan skruvar åt sin betallösning

3 februari, 2014

Sydsvenskan förändrar sin betallösning på nätet för att få fler betalande nätläsare. – Fler måste slå i betaltaket, säger chefredaktör Lars Dahmén.

Sydsvenskan införde sin mjuka betalvägg för ett år sedan. 60 000 prenumeranter har sedan dess skapat konton på Sydsvenskan.se, och runt 4 000 personer har köpt något digitalt abonnemang. Nu vill Sydsvenskan få fler betalande digitala läsare. Hittills har den som inte är prenumerant kunnat läsa 20 artiklar gratis per månad, plus material på sidor som ligger utanför betallösningen, som förstasidan.

– 20 i månaden är rätt mycket. Fler måste slå i betalväggen. Troligen går vi därför ner till veckofrekvens, med fem gratis artiklar per vecka, säger Lars Dahmén.

Samtidigt kan det bli tal om att minska det material som ligger helt utanför betallösningen.

Dahmén betonar att det är ett långsiktigt arbete att flytta över de betalande läsarna från papperstidningen till digitala kanaler.

– Vi har ett långt perspektiv, men är inte rädda att testa olika varianter.

Kommentarer

Det finns 2 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Christer tis, 2014-02-04 14:31
Okay, att öppna förstasidan, Lund- och Malmösidorna på Sydans sajt ska alltså räknas som tre förbrukade poäng av fem – utan att läsaren ens gått vidare till någon enskild artikel.i tidningen? Utmärkt, det köper väl alla? Särskilt om SDS sedan dubblar priset för sitt grundpass för att få läsa tidningen ospärrat online till 60 kronor i månaden! Om det handlat om en kvalitetstidning hade jag glatt betalat 150 kronor i månaden för att få papperstidningen och tillträde på nätet, men idag är Sydsvenskan ingen kvalitetstidning längre.
Inlagt av Johan tis, 2014-02-04 17:22
Är det inte dags att journalisterna börjar värdesätta sitt eget arbete. För om vi journalister inte gör det, varför ska då läsarna göra det? Alla tidningar bör arbeta på en betallösning och skruva upp kraven allt eftersom.

Årets groda 2022

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2022 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Julia Nilsson. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies