SvD blir tvådelad

20 september, 2012

Besparingarna på SvD Svenska Dagbladets kulturdel integreras i nyhetsdelen medan Näringsliv blir kvar som en separat del.

SvDs chefredaktör säger till Dagens Media att hälften av tidningens läsare i dag läser SvD digitalt.

"Därför kan vi inte vända oss till papperstidningen för att hitta vårt nya koncept. I stället måste vi titta på det digitala uttrycket där vi har svd.se och nlv.se.

Samuelsson säger vidare:

"I framtiden ska våra två sajter inte föda en tidning utan två. En morgontidning och en affärstidning. Man måste släppa bilden av en morgontidning i tre delar, det här är ett helt nytt koncept och det bygger på flera kanaler."

Lena K Samuelsson dementerar i Dagens Media rykten om att kulturdelen ska skrotas:

"Både kultur och opinion är en enormt stark del av vårt varumärke och kommer att ha en framträdande roll. Kulturen behöver också stärkas i vårt digitala uttryck."

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Besparingarna på SvD

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies