Gå direkt till textinnehållet

Störningar hos SR berodde inte på yttre påverkan

Under flera timmar på tisdagskvällen hade Sveriges Radio störningar på sajten och i appen. Enligt ledningen berodde det inte på någon yttre påverkan.   

Under tisdagskvällen drabbades Sveriges Radios hemsida och app av störningar, flera gånger visades en reservsida för besökarna med texten ”Något gick fel”.

Journalisten har tidigare i veckan berättat om hur flera Bonnier News-sajter drabbats av en eller flera överbelastningsattacker. Även Valmyndigheten har nyligen drabbats av överbelastningsattacker. 

Enligt SR handlade det inte om problem på grund av någon yttre påverkan, det var en nätverkskomponent som slutade fungera vilket påverkade kontakten med webb och app. 

– Alla FM-sändningar fortsatte ostörda och andra viktiga funktioner fungerade ostört, till exempel VMA. Inga ytterligare störningar efter denna omstart igår, uppger SR:s presschef Claes Bertilsson till Journalisten. 

Att sajten låg nere så pass länge berodde på att det krävdes en omfattande omstart. 

– De närmaste dagarna kommer våra tekniker undersöka vidare exakt vad som orsakade felet med komponenten, fortsätter Bertilsson.

Fler avsnitt
Fler videos