Stödmanifestation för Gui Minhai

29 april, 2020

Gui Minhai I samband med Internationella pressfrihetsdagen den 3 maj arrangeras en stödmanifestation för Gui Minhai utanför Kinas ambassad. Då överlämnas också en namninsamling till ambassaden.

I februari i år tog Svenska PEN, Sveriges Författarförbund, Svenska Förläggareföreningen och Journalistförbundet initiativ till en namninsamlingskampanj med krav på att Gui Minhai friges. Den 4 maj, dagen efter Internationella pressfrihetsdagen den 3 maj överlämnas de över 2 000 namnunderskrifterna till Kinas ambassad under en stödmanifestation för Gui Minhai.

Manifestationen inleds med uppläsning av dikter ur Gui Minhais diktsamling Jag ritar en dörr på väggen med fingret som utkommer på Gui Minhais födelsedag den 5 maj.

– Genom denna manifestation och namninsamling vill vi understryka att vi inte glömt Gui Minhai, att vi håller de kinesiska myndigheterna ansvariga och förbehållslöst kräver hans frigivning, säger arrangören Kurdo Baksi.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Gui Minhai

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies