ST klandras för
artiklar om bröder

9 oktober, 2012

MEN-beslut I november 2011 publicerade Sundsvalls Tidning artiklar om tre bröder, som enligt uppgifter från CSN hade lurat till sig pengar. Tidningen publicerade också foton på bröderna samt uppgifter om att de jagades av polisen och kronofogden. Pressens Opinionsnämnd har nu fällt Sundsvalls Tidning.

Det var i november förra året som Sundsvalls Tidning publicerade uppgifterna på sin hemsida samt i tidningens pappersversion. Tidningen angav också en stad där bröderna ska ha kommit från samt uppgiften om att de var polisanmälda för grovt bidragsbrott.

Sundsvall Tidning hade försökt att nå bröderna för en kommentar men utan resultat.

Bröderna, som anmälde publiceringarna, ansåg att kraven från CSN inte motiverade att de pekades ut i tidningen med bild, smeknamn och annan personlig information. De hävdade dessutom att många av uppgifterna som lämnades i artiklarna inte stämde.

Sundsvalls Tidnings publicering av uppgifterna tog hårt på de tre bröderna.

Pressens Opinionsnämnd finner att Sundsvalls Tidning ska klandras för att ha brutit mot god publicistisk sed.

Taggar: PON, ST, klander

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
MEN-beslut

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies