Gå direkt till textinnehållet

SR Stockholm omorganiserar – får två chefer

Sveriges Radio Stockholm får två chefer i stället för en. Alisa Bosnic blir ny kanalchef för P4 Stockholm och P4 Södertälje medan Sofia Söderholm blir chef för riksproduktionerna.

Tidigare har Sofia Taavitsainen varit chef och ansvarig utgivare för såväl lokalredaktionerna som riksproduktionerna på SR Stockholm. I februari tillträdde hon en ny tjänst vid vd-enheten på Sveriges Radio. Nu delas hennes tidigare tjänst upp i två chefstjänster.

Alisa Bosnic, idag kanalchef för P4 Uppland, blir i sommar ny kanalchef och ansvarig utgivare för P4 Stockholm och P4 Södertälje. Sofia Söderholm, tidigare gruppchef för P4 Extra, blir redaktionschef och ansvarig utgivare för riksproduktionerna P4 Extra, Vaken och P4 Plus.

– Med Alisa Bosnic och Sofia Söderholm får Stockholm både i det lokala och i riksproduktionen chefer som står för nyfikenhet, tydlighet och har journalistiskt utvecklingsdriv. Att vi delar uppdraget i en lokal del och en riksdel kommer också att innebära ökad kraft i den fortsatta utvecklingen både för den linjära radion och i den digitala journalistiken, säger Jakob Sillén, områdeschef för Mälardalen, i en kommentar.

Annons Annons
Fler avsnitt
Fler videos