Gå direkt till textinnehållet

SR anställer 20 och satsar på tillfälliga redaktioner

Under 2020 kommer ett 20-tal nya medarbetare att anställas på SRs P4-kanaler. SR kommer också att satsa på pop up-redaktioner. RÄTTAD

Projektet med tillfälliga så kallade pop up-redaktioner kommer att pågå 2020-2022 och syftar till att täcka in fler orter i Sverige. I år kommer P4-redaktioner att periodvis dyka upp på 50 platser. Modellen har testats förut, bland annat har det funnits pop up-redaktioner i Ydre, Hässleholmen i Borås och Sollefteå.

”De publikreaktioner vi fått har varit mycket positiva så därför bygger vi vidare på arbetssättet och redan i februari bemannar P4 Västernorrland en tillfällig redaktion i Ånge. Under året kommer Sveriges Radio i norr även att starta tillfälliga redaktioner i Strömsund, Vilhelmina och Arvidsjaur, samtidigt som Sameradion öppnar i Jokkmokk”, uppger Michael Österlund, biträdande programdirektör med ansvar för innehållsproduktionen, i Sveriges Radio-bloggen.

Samtidigt kommer 20 nya medarbetare kommer att anställas till P4-kanalerna. Det är dock inte kopplat till pop up-redaktionerna.

Annons Annons

SR har enligt Michael Österlund en ny vision som går ut på att ge publiken ”fler röster och starkare berättelser för en större förståelse”, och ska därför återkommande finnas på plats i landets samtliga 290 kommuner.

RÄTTELSE: I en tidigare version av denna artikel framställdes det som att nyanställningarna var kopplade till pop up-redaktionerna. Så är inte fallet. Läs mer om nyanställningarna i artikeln SR-klubben: ”Vi har kämpat för detta i flera år”.

Fler avsnitt
Fler videos