Gå direkt till textinnehållet

Spionen får leva vidare

Spionen, studenttidningen vid Göteborgs universitet, kommer att få fortsatt stöd fram till årsskiftet 2016/2017. Det har Göteborgs universitets rektor beslutat.

Det var i mars som Spionens huvudfinansiär Göteborgs universitet hotade med att dra in prenumerationsstödet, vilket Journalisten berättat tidigare.

En intern utredning föreslog att universitetet inte längre skulle prenumerera på Spionen, en prenumeration som ger 1,8 miljoner kronor per år och utgör 75 procent av tidningens intäkter. Pengarna skulle enligt förslaget i stället betalas ut till de fyra studentkårer som finns vid Göteborgs universitet, som i sin tur skulle välja om de vill prenumerera på tidningen.

I måndags blev det klart att Göteborgs universitet ska fortsätta finansiera Spionen fram till årsskiftet 2016/2017. Därefter kommer de pengar som helt gått till att finansiera tidningen att bli till ett samlat anslag för universitetsövergripande medier. Hur de ska fördelas kommer att beslutas av studentkårerna.

Annons Annons

”Det är oerhört glädjande att GU och studentkårerna sätter så stort värde på granskande medier vid universitetet. Beslutet gör att Spionen även i framtiden har förutsättningar att finnas kvar”, säger Spionens chefredaktör Lina Söderström till spionen.se.

Fler avsnitt
Fler videos