Gå direkt till textinnehållet

Smålands-Tidningen varslar tio om uppsägning

SmT-gruppen varslar tio personer om uppsägning. Det kommer främst att beröra journalister på Smålands-Tidningen, Vetlanda-Posten och Tranås Tidning.   

Smålands-Tidningens tillförordnade redaktionschef AnnaKarin Lith har jobbat med en omorganisation sedan slutet av 2009. Bland annat har tidningen infört Newspilot som redaktionellt system. Johan Hedenberg på SmTs journalistklubb är inte överraskad över att det nu leder till personalminskning.

– Vi har haft på känn att det kunde bli neddragningar, det måste man vara ärlig och säga. Vi vet ingenting om vilka tjänster som ska bort, bara vilket antal. Ledningen har inte redovisat något organisationsförslag.

Smålands-Tidningen har drabbats hårt av lågkonjunkturen. Svaga annonsintäkter och upplageproblem gör att man nu minskar personalstyrkan med tolv tjänster. Två av dem är naturliga avgångar, av de övriga tio är merparten journalister. 

Annons Annons

Journalistklubben på Smålands-Tidningen saknar styrelse, och kommer att vända sig till Journalistförbundet centralt för att få hjälp att gå vidare.  

I SmT-gruppen ingår, förutom Smålands-Tidningen, även Tranås Tidning och Vetlanda-Posten.  Centralredaktionen ligger i Eksjö, men lokalredaktionerna i Tranås, Nässjö, Vetlanda och Sävsjö kan också beröras av omorganisationen.

Journalisten har sökt VD Roger Jonsson och tf redaktionschef AnnaKarin Lith för en kommentar.

Fler avsnitt
Fler videos