Skavlans intervju med Anna Wahlgren fälls

15 april, 2013

GRN-beslut SVT Skavlan fälls av Granskningsnämnden för radio och TV för intervjun med Anna Wahlgren rörande dottern Felicia Feldts bok.

I inslaget som sändes i februari påstod Anna Wahlgren att dotterns uppväxtskildrande bok egentligen är skriven av Felicia Feldts far, som är den som anmält inslaget till GRN.

Han anser att det är ”självklart att man ska ge personer i programmet svängrum för att uttrycka egna uppfattningar” men att SVT i detta fall gått över gränsen för anständighet. Han anser att eftersom intervjun bandats kunde SVT ha klippt bort de svar som SVT visste var felaktiga.

Enligt nämnden är det anmärkningsvärt att SVT sände delar av intervjun som innehöll så allvarliga anklagelser utan att något bemötande eller kommentar från den utpekade redovisades i samma program. Mot den bakgrunden anser nämnden att inslaget strider mot kravet på opartiskhet.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
GRN-beslut

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies