Gå direkt till textinnehållet

Schibsteds vd ger Dagens Media rätt

Schibsteds vd Kristin Skogen Lund ångrar att hon gav information om sparplanerna till Dagens Media – och att hon reagerade ”starkt och hastigt”.

Som Journalisten rapporterat reagerade Kristin Skogen Lund starkt på att Dagens Media publicerade uppgiften om Schibsteds stora sparpaket, som vd gett tidningen i en intervju.

”Kristin Skogen Lund ringde upp reportern efter intervjun och upprepade att hon inte ville att uppgiften skulle publiceras än. Reportern svarade att artikeln redan var publicerad. Då skrek Kristin Skogen Lund i luren att artikeln måste avpubliceras och att hon skulle göra 'en stor sak av det' ”, berättade Dagens Medias chefredaktör Linnéa Kihlström för Journalisten.

Nu pudlar Kristin Skogen Lund i ett debattinlägg i Dagens Media. Tidningen hade ”naturligtvis” rätt att publicera uppgiften, skriver Skogen Lund:

”Endast redaktören bestämmer när och hur information presenteras.
Och självklart tyckte jag att detta var olyckligt. Mest för att de anställda i Schibsteds nyhetsdivision och mediehus på så sätt fick reda på att stormötet skulle handla om besparingsåtgärder. Därför reagerade jag starkt och hastigt. Det var fel.”

Fler avsnitt
Fler videos