Gå direkt till textinnehållet

Så har Pauser Media fortsatt växa i tuffa tider

För att undkomma tidningsdöden har Pauser Media satsat på bra journalistik – men också egen produktionsstudio för konferenser. Nästa år hoppas man omsätta mer än 50 miljoner. ”Om vi kan förbättra vårt innehåll kommer vi lättare kunna sälja”, säger vd Anders Pauser.

Förutom två betalnyhetsbrev ger Pauser Media – som startades 1992 i Umeå – ut de fyra oberoende facktidningarna Miljö & Utveckling, Kvalitetsmagasinet, Telekom idag och Vd-tidningen.

Bara under de senaste månaderna har fem nya journalister anställts medan rekryteringen till en sjätte redaktionell medarbetare fortsätter. I dagsläget har företaget elva anställda journalister.

Målet för det kommande året är att omsätta en bit över 50 miljoner kronor, med en fortsatt tillväxttakt på över 15 procent, berättar vd Anders Pauser.

Annons Annons

– Vi kommer nå det målet bara vi fortsätter som vi gör idag. Vi startar nya saker hela tiden, exempelvis satsar vi på konferenser och vi har byggt ut vår egen säljavdelning som också gett ganska så mycket mer intäkter, säger han till Journalisten.

– Om vi kan förbättra innehållet i våra magasin eller webbar, så kommer vi lätttare kunna sälja, det är därför vi förstärker redaktionerna, fortsätter Anders Pauser.

En del i framgången har också varit att bygga sin egen inhouse-studio, där man idag kan producera digitala konferenser. I dagsläget gör företaget ett tiotal större konferenser per år.

– Exempelvis gör vi en hållbarhetstidning där många av läsarna inte vill resa så mycket, då passar det bra med digitala konferenser. Studion har blivit en jättetillgång för oss, säger Anders Pauser.

När det gäller satsningen på redaktionerna har också några nya chefredaktörer rekryterats internt: Malin Eijde blir ny chefredaktör för Vd-tidningen, Mats Stålbröst blir ny chefredaktör för Telekom idag efter Kalle Anrell som byter till chefredaktörsstolen för Kvalitetsmagasinet och dessutom är förlagsredaktör med huvudansvar för hela redaktionen.

Sedan tidigare har Pauser Media rekryterat Jon Röhne från Aktuell Hållbarhet för att bli chefredaktör för Miljö & Utveckling.

Fler avsnitt
Fler videos