Gå direkt till textinnehållet

RSF backar upp trakasserade Rasmus Canbäck

Reportrar utan gränser kräver att den azerbajdzjanska regimen upphör att stötta smutskastningskampanjen mot frilansjournalisten Rasmus Canbäck.

Journalisten har flera gånger rapporterat om de verbala attacker som bland andra Azerbajdzjans ambassadör i Sverige riktat mot Rasmus Canbäck, på grund av hans artiklar om Azerbajdzjan i främst Blankspot.

Nu agerar Reportrar utan gränser och går ut med krav på att trakasserierna upphör. RSF vill också att utrikesminister Ann Linde ska påminna Azerbajdzjan Sverigeambassadör om att han bör respektera pressfriheten och den oberoende journalistiken.

”Rasmus Canbäcks fall är ett typiskt exempel på hur Ilham Aliyevs regim försöker påverka journalister och försvara pressfriheten i Europa, till och med i Sverige. Det räcker inte med att de försöker förinta all form av pluralism i Azerbajdzjan, utan landets myndigheter tvekar inte att trakassera kritiska röster även bortom gränserna”, säger Jeanne Cavelier, ansvarig för RSFs avdelning för Östeuropa och Centralasien, i en kommentar.

Annons Annons

 

Fler avsnitt
Fler videos