Gå direkt till textinnehållet

Reportrar utan gränser vägras visum till Kinas fastland

I går var det den internationella dagen för de mänskliga rättigheterna. Reportrar utan gränser skulle ha genomfört en demonstration i Peking, men de fem medlemmarna i den internationella organisationen nekades visum och protesterna ägde istället rum i Hong Kong.

Med en stor flagga, där de olympiska ringarna gjorts om till handbojor, protesterade Reportrar utan gränser mot Kinas bristande respekt för de mänskliga rättigheterna.

De kinesiska myndigheterna har tidigare sagt att alla lagar och regler som begränsar utländska journalisters arbetsfrihet i landet ska tas bort inför sommar-OS 2008, uppger Dagens Nyheter.
Men enligt Reportrar utan gränser har ingenting hänt.
– Vi var tvungna att göra någonting. OS i Kina är bara åtta månader bort, den Internationella Olympiska Kommittén är tyst och det står klart att den kinesiska regeringen inte kommer att göra någonting för att förbättra situationen i Kina. Kina måste börja agera, skriver Reportrar utan gränser i ett pressmeddelande där de även kallar Kina för världens största fängelse för journalister.

Fler avsnitt
Fler videos