Gå direkt till textinnehållet

Redigeringen försvinner från Bergslagsposten

Bergslagsposten blir en edition av Nerikes Allehanda. Bergslagsposten kommer dock att behålla sitt namn. Enligt koncernstyrelsens förslag ska Bergslagspostens redigering flyttas till Nerikes Allehanda.

Bergslagsposten blir en edition av Nerikes Allehanda. Bergslagsposten kommer dock att behålla sitt namn. Del två och tre i tidningarna kommer att bli gemensamma.

Det har styrelsen för NA Tidningar AB, som äger Bergslagsposten, Nerikes Allehanda och Karlskoga-Kuriren, föreslagit. Styrelsen förslår även att de tre tidningarnas redaktioner slås samman. Senast hösten 2007 ska sammanslagningen vara klar.

bryt

Annons Annons

På Bergslagsposten är alla multijournalister, vilket innebär att de varvar skrivandet med redigering och fotografering. Enligt förslaget ska Bergslagspostens redigering flyttas till Nerikes Allehanda.

– Beslutet kommer att påverka hela redaktionens organisation. Vi har inte fått något besked om hur stor nedskärningen blir. Det enda vi har fått veta är att redigeringen ska flyttas till Örebro, säger Bergslagspostens klubbordförande Maria Andreasson.

I dag jobbar tolv multijournalister på Bergslagsposten.

Sedan årsskiftet är journalisterna på Nerikes Allehanda, Bergslagsposten och Karlskoga-Kuriren anställda inom samma koncern.

pj@journalisten.se

Fler avsnitt
Fler videos