Radiotjänst ändrar sig – betalar tillbaka

16 juni, 2014

Radiotjänst ändrar sig och uppger nu att man kommer att betala tillbaka radio- och TV-avgifter som felaktigt krävts för innehav av dator, mobil och surfplatta.

Som Journalisten berättade förra veckan fastslog Högsta förvaltningsdomstolen att datorer, mobiltelefoner och surfplattor inte är avgiftspliktiga TV-mottagare och att de som betalat TV-avgift för sådana innehav har rätt att få pengarna tillbaka.

I domen skrev Högsta förvaltningsdomstolen specifikt att de som betalat den felaktiga avgiften har rätt att få tillbaka pengarna: ”Vad gäller återbetalning av radio- och tv-avgiften anges i 16 § avgiftslagen att överstiger en inbetalad avgift vad som ska erläggas enligt beslut som har vunnit laga kraft, ska överskjutande belopp betalas tillbaka.”

Men i fredags påstod Radiotjänst att domen innebar ”ny praxis” och att man därför inte var skyldig att betala tillbaka pengarna.

På måndagen ändrade sig Radiotjänst och uppger nu på sin hemsida att avgifter ska betalas tillbaka och att alla nya avgiftsbetalare sedan februari 2013 kommer att få ett brev hem med instruktioner om hur man går tillväga får att återfå pengar.

Taggar: Radiotjänst

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Anwar Hossain mån, 2014-06-16 18:05
Radiotjänst hoppas ni inte skämtar med oss? Vad kommer att hända de som fick en betalningsanmärkning?

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies