Gå direkt till textinnehållet

Publicistklubben ska betala moms för årsboken

Länsrätten i Stockholm går på Skatteverkets linje och avslår Publicist­klubbens överklagan av beslutet att upptaxera klubben med 81 000 kronor. Skatte­verket anser att Publicist­klubben ska betala mervärdesskatt, moms, för produktionen av klubbens årsbok.

Länsrätten i Stockholm går på Skatteverkets linje och avslår Publicist­klubbens överklagan av beslutet att upptaxera klubben med 81 000 kronor. Skatte­verket anser att Publicist­klubben ska betala mervärdesskatt, moms, för produktionen av klubbens årsbok.

Publicistklubben överklagade Skatte­­­­verkets beslut till länsrätten med motiveringen att årsboken innehållsmässigt liknar de åtta medlemsbladen, att årsboken kan betecknas som ett nionde medlemsblad och att klubben därför ska undantas från skatteplikt. Klubben skrev vidare i sin överklagan att det stora antalet nummer av medlemsbladet motiverar en årsbok med sammanfattning.

Länsrätten anser inte att den innehållsmässiga skillnaden mellan nyhetsbreven och årsboken är så stor att årsboken kan beskrivas som ett nummer av nyhetsbrevet och avslår därför Publicist­klubbens överklagan.

Annons Annons

pj@journalisten.se

Fler videos
Fler avsnitt