Politiker i Sametinget vägrar tala med journalister

16 februari, 2017

Efter att Sameradion och SVT Sápmi granskat Sametingets ekonomi vägrar politiker i tinget att delta i bandade intervjuer och hotar med att inte längre stå till journalisters förfogande.

Sameradions och SVT Sápmis granskningar av Sametingets ekonomi visar att tinget har betalat ut arvoden tio gånger om till en professor. Efter avslöjandet har Lars Jonas Johansson från Landspartiet svenska samer och Håkan Jonsson i Jakt och fiskesamerna gått till hård attack mot granskarna i kommentarsfältet på Sameradions hemsida, skriver Sameradion.se.

Lars Jonas Johansson skriver att han inte har förtroende för radions opartiskhet och objektivitet.

Håkan Jonsson säger att han inte kommer anmäla Sameradion till Granskningsnämnden, men hotar med att inte ställa sig till förfogande åt Sameradion i framtiden. Han menar att det istället finns alternativa kanaler för att nå ut med information.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Senaste numret

Prenumerera

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies