Gå direkt till textinnehållet

Polaris tar kontroll över Stampen tillsammans med NWT och VK

Det blir norska Polaris, tillsammans med svenska NWT och VK, som köper in sig i Stampen Media. Det nya konsortiet får namnet PNV Media och blir ägare till 51 procent av Stampen.

Köpet innebär att Polaris Media nu har 45 mediehus, varav 39 i Norge och sex i Sverige. Dessutom äger de tre gratistidningar i Sverige och halva bolaget Ortstidningar Väst. Före uppköpet av Stampen Media har Polaris Media 750 anställda.

"Vår analys är att medieverksamheten kommer att utvecklas bäst genom samarbete med en större aktör i branschen. Vi har fört samtal med olika aktörer kring möjliga samarbeten och har nu valt att ingå ett partnerskap med Polaris Media, VK-Media och NWT Gruppen. Genom samarbetet kan vi göra ännu större satsningar på den lokala journalistiken i Västsverige och snabba på den digitala utvecklingen av medieverksamheten”, säger Martin Alsander, styrelseordförande för Stampen Media i ett pressmeddelande.

Antalet digitala prenumeranter i Stampen uppgår idag till 60 000 enligt företaget. Totalt har Stampen Media 200 000 prenumeranter.

Annons Annons

”Stampen Media har gjort en spännande resa och är idag ett stabilt bolag med duktiga medarbetare och starka mediehus. Det här är en strategisk och långsiktig investering för oss och vi ser fram emot att leda och utveckla mediemarknaden tillsammans”, säger Per Axel Koch, koncernchef i Polaris Media.

Per Axel Koch blir styrelseordförande i den nya styrelsen och Peter Hjörne blir vice ordförande. Därutöver kommer även Martin Alsander, Peter Markborn, Mats Muregård, Sture Bergman och Per Olav Monseth att ingå tillsammans med arbetstagarrepresentanter. Stampen Medias vd Johan Hansson fortsätter att leda verksamheten.

Stampen Medias nya ägarstruktur:
PNV Media (Polaris, NWT, VK) 51.0%
Familjen Hjörne 14.6%
Ernström Kapital 12.2%
Dan Sten Olsson 7.5%
Styviken Invest 6.4%
Familjen Hörling 4.0%
Övriga aktieägare 4,3%

Fler avsnitt
Fler videos