Gå direkt till textinnehållet

PO vill höja expeditionsavgifterna

Svenska medier är i sin största förtroendekris sedan 60-talet, skriver PO Olle Stenholm på DN Debatt. Höj expeditionsavgifterna vid fällningar i PON, är hans konkreta förslag för att mana till ökat publicistiskt ansvar.

Svenska medier är i sin största förtroendekris sedan 60-talet, skriver PO Olle Stenholm på DN Debatt. Höj expeditionsavgifterna vid fällningar i PO, är hans konkreta förslag för att mana till ökat publicistiskt ansvar.

När en tidning blir fälld i Pressens Opinionsnämnd leder det till att den blir tvungen att betala en expeditionsavgift som är med och finansierar PO och PONs verksamhet. Det är denna avgift som Olle Stenholm säger sig vilja höja i sin debattartikel.

Stenholm säger även att ägarna bör ta ett större ansvar för att etiken följs och han merar att ansvariga utgivare och medarbetare visat att de inte förmår ta tillräckligt med hänsyn till omskrivna människors integritet.

Bruket av anonyma källor bör också användas restriktivt eftersom de kan skapa trovärdighetsproblem, framhåller Stenholm i sina debattartikel.

pf@journalisten.se

Fler avsnitt
Fler videos