Gå direkt till textinnehållet

PO Stenius: Schulman primitiv

[BOKMÄSSAN 2007] PO Yrsa Stenius är mycket kritisk till Alex Schulmans bloggande på aftonbladet.se. – Alex Schulman har en egen affärsidé som bygger på smädelser, säger Yrsa Stenius.

[BOKMÄSSAN 2007]

PO Yrsa Stenius är mycket kritisk till Alex Schulmans bloggande på aftonbladet.se. – Alex Schulman har en egen affärsidé som bygger på smädelser, säger Yrsa Stenius.

Enligt Stenius är det i dag ett stort bekymmer med bloggar, som publiceras inom ramen för tidningssajter. Bristen på förhandsgranskning innebär en stor risk.

Annons Annons

– Det totala friheten utnyttjas för att sänka debatten till något slags sandlådenivå. Bloggar som Alex Schulmans innebär en primitivisering av debattklimatet. Det är hemskt tråkigt, säger Yrsa Stenius, som är på bokmässan i Göteborg för att tala om sin bok Taxar, kärlek och sorg.

– Boken inleds med ett politiskt inkorrekt kapitel. Jag anser att vi inte bara föds till ett kön utan också till en manlighet respektive kvinnlighet. Det har jag sett tydligt på alla hundar jag har haft. Och jag anser att det generellt stämmer in även på människor.

ma@journalisten.se

Fler avsnitt
Fler videos