Gå direkt till textinnehållet

PFK vill förnya Årets bild – ber medlemmarna om råd

Pressfotografernas klubb vill ha medlemmarnas åsikter om hur den prestigefyllda fototävlingen Årets bild kan förnyas.

I ett mejl som gått ut till medlemmarna skriver PFKs styrelse att tävlingen Årets bild – som varit PFKs flaggskepp sedan 1942 och i år ledde till en ovanligt het debatt – är ”en betydande katalysator för fördjupande samtal om den visuella journalistiken”.

Styrelsen vill höra hur medlemmarna vill förvalta och, eventuellt, förnya tävlingen.

Bland de förslag som styrelsen själv skickar med finns att återinföra av andra- och tredjepriser i tävlingen, att utöka evenemanget till att även innehålla seminarier, och att hitta en långsiktig lösning för utställningen, som tidigare bland annat visats på nu nedlagda Galleri Kontrast i Stockholm.

Annons Annons

Karolina Hultman Wessman är ordförande i PFK. Hon säger att diskussionen om att förnya Årets bild inte har något samband med årets debatt om Linus Sundahl-Djerfs vinnarbild.

– Det är en viktig diskussion som har lyfts de senaste veckorna, men har inget att göra med medlemsenkäten som vi skickat ut.

Behöver Årets bild förnyas?

– Även saker som är bra behöver diskuteras. Det är bra att underhålla innan det uppstår problem. Vi är en nytillträdd styrelse som vill ha in medlemmarnas åsikter. Vi är i en undersökningsfas, säger Karolina Hultman Wessman.

En konkret sak hon själv ser som viktig är att tävlingen och de vinnande bidragen får spridning över landet, och inte stannar i Stockholm.

Kommentarer

Lämna ett svar

Vi hanterar läsarkommentarer som insändare. Regler för kommentarer.

Fler avsnitt
Fler videos