Gå direkt till textinnehållet

Pakistansk journalist dödad av kenyansk polis – som menar att de ”tog fel på identitet”

Den undersökande journalisten Arshad Sharif flydde Pakistan i somras efter månader av trakasserier. Efter att han skjutits till döds vid en vägspärr i Kenya väcks nu misstankar om ett beställningsmord.

I juli lämnade Arshad Sharif Pakistan sedan att han utsatts för trakasserier av landets säkerhetspolis under flera månader. Sharif gömde sig i Kenya där han blev ihjälskjuten förra veckan av polisen i Nairobi, rapporterar The Guardian.

Enligt polisen ska Sharif ha färdats i en bil som vägrade stanna vid en vägspärr. De sköt nio skott mot bilen – kulor som bland annat träffade honom i huvudet. Polisen menar att de höll utkik efter ett liknande fordon som hade kopplats ihop med ett kidnappningsfall.  

Mordet på Sharif väcker misstänksamhet bland både medier och politiker, enligt The Guardian. Han var en känd kritiker av den pakistanska regeringen och hade tagit mot flera dödshot innan han flydde landet.

Annons Annons

Pakistans premiärminister Shehbaz Sharif uppger att han ringt Kenyas president, William Ruto, och begärt en utredning kring händelsen.

Fler avsnitt
Fler videos