Gå direkt till textinnehållet

P1s Konflikt läggs ner

Konflikt i P1 ska läggas ner sommaren 2007. Programmets huvudproducent Mikael Olsson blev informerad om nedläggningen i går.

Konflikt i P1 ska läggas ner sommaren 2007. Det överraskande beskedet fick programmets huvudproducent Mikael Olsson i går. Om det ska komma ett liknande program som ersätter Konflikt vet han ännu inte.

– Men om det här innebär att den här typen av bevakning försvinner så är det katastrof..

Enligt Mikael Olsson kommer beskedet om nedläggning i ett väldigt konstigt läge, eftersom Konflikt har bland de högsta lyssnarsiffrorna på P1, och tendensen är att lyssnarsiffrorna stiger.

– Den utrikesjournalistik som i verklig mening är fördjupande och närvarande i stora frågor ligger i något slags mellanrum mellan samhälle och kultur. Vi har en unik funktion och det är därför jag tror att vi har fått stor uppskattning. Av oss kan man komma att lära sig något, säger han.

– Det går varken att bekräfta eller dementera saken, säger Mikael Nilsson, kommunikationsdirektör på SR. Vi är mitt i en pågående arbetsprocess och ser över tablåerna. På torsdag ska vi försöka gå ut med mer information, men inga definitiva beslut kommer att fattas förrän om ungefär en månad.

Fler avsnitt
Fler videos