Gå direkt till textinnehållet

Otto Sjöberg:Vår ursäkt kvarstår

Expressens chefredaktör Otto Sjöberg håller fast vid sin ursäkt till Marie Fredriksson, trots den nya händelsutvecklingen.

Expressens chefredaktör Otto Sjöberg håller fast vid sin ursäkt till Marie Fredriksson, trots den nya händelsutvecklingen.

Otto Sjöberg vill inte kommentera det faktum att förtalsrättegången mot honom nu skjutits upp. Han vill heller inte kommentera de uppgifter om Marie Fredriksson som finns i advokat peter Danowskys brev till Fredrikssons ombud, där det hävdas att Expressen fått nya uppgifter om hennes hälsotillstånd.

Däremot betonar han att den ursäkt som publicerades i våras, där han bad Marie Fredriksson om ursäkt för att tidningen spekulerat i hennes hälsotillstånd, inte påverkas av den nya händelsutvecklingen.

– Jag bad om ursäkt för att vi hade spekulerat om hennes provsvar och om att det kunde vara en elakartad tumör. Vi hade uppgifter om en ny knöl, uppgifter som vi hela tiden hävdat var trovärdiga, men det var fel av oss att spekulera. Det var ett publicistiskt misstag. Men det påverkar inte den rättsliga processen eller vad som händer nu, säger Otto Sjöberg.

Marie Fredrikssons advokat Leif Silbersky tolkar dock dagens händelser som att Expressen tar tillbaka sin tidigare ursäkt:

– Deras agerande är fullständigt absurt. Först hävdar de att de har rätt, sedan backar de och ber om ursäkt och nu tar de tillbaka allting fem i tolv före rättegången. Jag har aldrig varit med om något liknande.

Fler avsnitt
Fler videos