Östran lät inte utpekad försvara sig

22 oktober, 2012

MEN-beslut Östran klandras av PON för artikeln ”Busringning från nämndemannen”, som bröt mot god publicistisk sed.

Artikeln som publicerades i våras beskrev det senaste utvecklingen i en omfattande granntvist på Öland. En nämndeman ska bland annat ha ringt nattetid till en 80-årig kvinna, som intervjuades av Östran. Allmänhetens pressombudsman, PO, konstaterar att de uppgifter som publicerats i flera olika artiklar i ärendet sammantagna gör att nämndemannen i fråga kan identifieras av en bred allmänhet på sin ort.

PO anser att Östran ska klandras för att nämndemannen i artikeln inte fick möjlighet att bemöta anklagelserna hen antydningsvis lastas för. PO är också kritisk till att Östrans rubrik utan reservationer slår fast att det är nämndemannen som busringt, trots att det inte finns några belägg för det i artikeln.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
MEN-beslut

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies