Oro på Gefle Dagblad efter att skyddsombud lämnat

8 mars, 2017

FOTO: Tor Johnsson Två skyddsombud och mångåriga medarbetare har på mindre än ett år fått lämna Gefle Dagblad med omedelbar verkan.

Det rapporterar SVT Nyheter Gävleborg. Enligt uppgifter till SVT är bakgrunden i båda fallen konflikter med tidningens chefredaktör Anna Gullberg, och processerna ska ha inletts med att skyddsombuden stängts av med omedelbar verkan.

Den senaste avstängningen skedde för en dryg vecka sedan, uppger SVT.

En källa på Gefle Dagblad skriver till Journalisten att många på tidningen mår dåligt och är ”livrädda” för att ifrågasätta chefredaktören Anna Gullberg, av rädsla för att själv bli avstängda.

Tomas Backlund är ordförande för journalistklubben vid Mittmedia.

– Jag kan inte kommentera det här mer än att vi har en pågående formell överläggning med arbetsgivaren som rör en av våra medlemmar, säger han till Journalisten.

Enligt tips till oss finns det stora problem i arbetsmiljön på Gefle Dagblad, kan du kommentera det?
– Det enda jag kan kommentera är att vi är mycket väl medvetna om de problem som uppenbarligen finns och att de i högsta grad är en del av den pågående diskussionen.

Chefredaktören Anna Gullberg vill inte uttala sig om händelser som rör enskilda medarbetare.

– Jag kan säga att det här inte har något med de här personernas roll som skyddsombud att göra. I övrigt har jag ingenting att säga.

Vad säger du om uppgifterna att medarbetare mår dåligt och är rädda för att ifrågasätta dig?
– Det är väldigt olyckligt om det finns medarbetare som mår dåligt eller känner en oro. Det är förstås inte bra om någon känner så. Jag hoppas att de ska kunna prata med mig eller vår HR-avdelning om detta, säger Anna Gullberg.

– Jag kallade till ett personalmöte igår för att understryka att man inte ska känna någon oro.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies