Gå direkt till textinnehållet

Nytt slag mot Danmarks Radio när 20 tjänster till ska bort

Ytterligare 20 tjänster ska bort från Danmarks Radio som redan drabbats hårt av massuppsägningar. Detta efter att ledningen aviserat förändringar när man vill satsa mindre på innehåll och mer på digital utveckling.

Journalisten har tidigare berättat om massuppsägningarna på Danmarks Radio. Nu står det alltså klart att ytterligare 20 medarbetare får gå från produktionsenheten, det handlar bland annat om producenter och redigerare, rapporterar danska Journalisten.

Medarbetarna fick beskedet på ett möte under torsdagen, där biträdande direktör Charlotte Borg förklarade att det är en effekt av besparingarna på innehåll och programproduktion.

Produktionsenheten ska nu också genomgå en omorganisation. Enligt ledningen har det inget med uppsägningarna att göra, men det kommer att innebära att den nuvarande tjänsten som avdelningschef för Programproduktion Öst avvecklas.

Planen är också att etablera en ny avdelning för utveckling och postproduktion, inom produktionsenheten. Ledningen hoppas det ska ge DR ett starkare fokus på postproduktion, arbetsflöden, talangutveckling och kompetensutveckling inom det produktionstekniska området.

Även Danmarks näst största mediekoncern JFM, som äger Radio4 och ger ut Avisen Danmark och 14 andra dagstidningar och 63 veckomagasin drabbas nu av uppsägningar. 21 tjänster ska bort i ett sparpaket på 100 miljoner danska kronor, skriver danska Journalisten.

Fler avsnitt
Fler videos