Gå direkt till textinnehållet

Nynazister polisanmäler Corren

Nationalsocialistisk Front, NSF, har polisanmält Östgöta Correspondentens tillförordnade ansvarige utgivare Anders Nilsson för uppvigling mot NSF.

I förra veckan skrev Corren om att NSF fått polistillstånd till en demonstration på Stora torget i Linköping. En läsare hörde av sig till tidningen och föreslog att Linköpingsborna skulle göra som i Nyköping när nazisterna demonstrerar där. Då samlas människor på torget och skramlar med nycklar. Corren skrev en artikel om saken.

När NSF i lördags höll sin demonstration infann sig 200 personer på Stora torget och skramlade med sina nycklar. Det rådde upploppsstämning och oordning.

I måndags polisanmälde NSF Anders Nilsson för att han låtit publicera artikeln där människor uppmanades skramla med nycklar under mötet. Även den privatperson som framförde uppmaningen polisanmäldes.

– Anmälan visar vilken okunnighet det finns inom NSF, säger Anders Nilsson. Vi använder oss av yttrandefrihet och gör nyhetsrapportering. Till skillnad från NSF är vi för demokrati.

Corren har till och från skrivit om att nazister demonstrerat på Stora torget, ofta utan tillstånd, vilket upprört invånarna i Linköping. Även lokala politiker har uttryckt sin frustration över nazisternas demonstrationer som lockar fram motdemonstranter och skapar oro på torget.

Fler avsnitt
Fler videos