Gå direkt till textinnehållet

Nya avslöjanden om Hagamannen

- Hade polisen känt till allt som står i boken, hade jakten på Hagamannen gått snabbare, säger Lasse Östling, förläggare för Big Bok, som ger ut snabbskrivna böcker om ”kvällstidningsnyheter”.

– Hade polisen känt till allt som står i boken, hade jakten på Hagamannen gått snabbare, säger Lasse Östling, förläggare för Big Bok, som ger ut snabbskrivna böcker om ”kvällstidningsnyheter”.

@bild:1

Lasse Östling har försett flera tidningar med utdrag ur Den 777:e mannen, som utkommer i dag på bokmässan i Göteborg.

Bland annat Västerbottens-Kuriren, Västerbottens folkblad och Aftonbladet har fått egna utdrag, ”jag ville ju inte göra mig ovän med tidningarna”, säger Lasse Östling, som exponerar boken hårt på mässan. Boken bygger till stor del på artiklar, bland annat från Västerbottens-Kuriren och Västerbottens folkblad och tog nio veckor att skriva. Författarna Camilla Andersson och Anders Boström har fått fram nya uppgifter, som tidigare inte publicerats.

– Polisen har gjort misstag och författarna har hittat saker som tidningarna inte har hittat, säger Lasse Östling. Hade polisen vetat om allt detta hade deras jobb gått snabbare.

Bokens titel anspelar på att Hagamannen var den 777e mannen som polisen i Umeå DNA-testade i jakten på serievåldstäktsmannen.

– Boken är ett journalistiskt testamente över en av de största medie- och polishändelserna på flera år, säger Lasse Östling.

ma@journalisten.se

Fler avsnitt
Fler videos