Gå direkt till textinnehållet

Ny Tekniks vd Thomas Peterssohn tar över som chefredaktör

Bolagsstyrelsen har beslutat att ersätta Ny Tekniks chefredaktör Per Malm Danielsson med bolagets vd och delägare Thomas Peterssohn.

Ny Tekniks vd och delägare Thomas Peterssohn blir också tidningens chefredaktör och ansvariga utgivare från den 1 december. Det uppger Ny Teknik Group i ett pressmeddelande.

Bolagets styrelseordförande Gunilla Herlitz säger i en kommentar att Thomas Peterssohn har ”ett starkt entreprenörskap och en djupt strategiskt kunnande för att ta sig an de utmaningar som alla tidningar står inför”.

Thomas Peterssohn menar att beslutet bottnar i att man ”genom att samla det redaktionella och kommersiella ansvaret i företaget” kan ”öka tempot i utvecklingen av Ny Teknik”.

”Vi har en fantastisk position idag, men framtidsmöjligheterna är ännu större”, säger Thomas Peterssohn i en kommentar.

Per Malm Danielsson säger till Dagens Media att han tycker att tycker att det är trist att få sluta.

”Jag är jättenöjd och redaktionen har gjort ett fantastiskt jobb, men det är aldrig kul när man inte själv får fatta beslutet. Men jag fattar också att en publisherroll är en bra lösning från ägarhåll”, säger Per Malm Danielsson till Dagens Media.

Ny Teknik Group köpte Alma Talent där Ny Teknik ingick i juni 2020. Bolaget ägs av Mittmedias tidigare vd Thomas Peterssohn, DNs tidigare vd Gunilla Herlitz, Talentums tidigare vd Christer Björkin samt av Talent Venture Group. I bolaget ingår utöver Ny Teknik även titlarna Lag & Avtal och Arbetarskydd. Ny Teknik Group har cirka 25 medarbetare och omsätter drygt 80 miljoner kronor.

Fler avsnitt
Fler videos