Gå direkt till textinnehållet

NWT Media trappar upp lokaljournalistiken

NWT Media har rekryterat två mediehuschefer. I de nya rollerna på tidningen ska Calle Sundblad och Tomas Skoglund ta sig an mediehusets digitala förändringsarbete.

Calle Sundblad är idag chefredaktör för Nya Lidköpings-Tidningen och Tomas Skoglund kommer från rollen som redaktionschef på SVT Nyheter Värmland.

NWT Media består av 16 lokala titlar i Värmland, Dalsland och Skaraborg. Calle Sundblad får ansvar för redaktionerna i Skaraborg medan Tomas Skoglund (lilla bilden) tar hand om redaktionerna i Värmland och Dalsland. Calle Sundblad kommer att behålla uppdraget som chefredaktör och ansvarig utgivare för Nya Lidköpings-Tidningen.

– NWT Media gör en historisk satsning på lokal journalistik och jag är glad att kunna rekrytera Tomas Skoglund och Calle Sundblad till de nya rollerna som mediehuschefer, säger NWT Medias mediechef Mikael Rothsten i ett pressmeddelande.

NWT Media kommer att anställa ett 30-tal personer i olika roller inom journalistik, marknad, distribution och sälj. Mediehuset ska redaktionellt bli bättre på nyhetsarbete, fördjupningar och grävande journalistik.

 

Fler avsnitt
Fler videos