Gå direkt till textinnehållet
Christian Ströberg, grävchef och reporter på Norrköpings Tidningar.
Foto: Annika Flood

NTs grävchef börjar jobbdagen med P1 i öronen

MIN VARDAG Christian Ströberg, grävchef och reporter på ­Norrköpings Tidningar, börjar morgonen med P1 och lyssnar alltid på Kaliber på måndagar.

Mitt första journalistjobb: Hallands Nyheter i slutet på 80-talet, jobbade med sport och med nöjes­journalistik.

Viktigaste arbetsredskapet: Mobiltelefonen och ett block att kladda i.

På mitt skrivbord finns: En kaffemugg med en bild av tecknaren Jan Stenmark, som jag fick av en god vän på Sveriges Radio när jag slutade där.

Annons Annons

Så ser min mediekonsumtion ut: P1 i öronen på morgonen (samt en nyhetssändning från P4 Östergötland), läser på NT, Corren och DNs sajter under dagen. Om tid finns även GP och Sydsvenskan. Aktuellt på kvällen och alltid Kaliber på måndagar.

Mina lunchvanor: Ofta lunchlåda med rester hem­ifrån.

Det bästa med mitt jobb: Friheten att få bestämma vad vi ska granska och tid att gå på djupet.

En dålig jobbdag: När jag kör fast i ett gräv och när kaffe­automaten trilskas.

Jag inspireras av: Kunniga skribenter som Niklas ­Orrenius på DN, duktiga grävare som Rebecca Montelius på UG, kunniga arbetsledare som Annika H Eriksson på Kaliber, för att nämna några.

Jag är stolt över: Det första jobbet som vår nybildade grävgrupp på NT gjorde om hur SDs nya kommunalråd i Norrköping tidigare hade sålt hemliga försvarsuppgifter till utlandet. Samt en granskning när jag jobbade på Kaliber i P1 där vi avslöjade fuskfiske: stor felrapportering från det storskaliga trålfisket av sill och skarpsill i Östersjön.

På fritiden: Seglar, åker skidor på längden och utför, går gärna på konsert – allt från punk till symfoniorkester. Pussar på barnbarnen.

Kommentarer

Lämna ett svar

Vi hanterar läsarkommentarer som insändare. Regler för kommentarer.

Fler avsnitt
Fler videos