Gå direkt till textinnehållet

Arbetets redigerare: ”Jag råkade radera alla tryckförberedda bilder”

Niklas Wennergren, redigerare på Arbetet, inspireras av formgivare på Instagram och kollegorna på LO Mediehus. Värsta jobbmissen gjordes på Metro.

Här jobbar jag: Vi har alldeles nyss flyttat till nya lokaler vid Kungsholmstorg  i Stockholm så just nu sitter jag och jobbar bland ouppackade flyttlådor. På nya kontoret är det bara vi på Designdesken som har fasta platser, resten kan flytta runt och välja plats beroende på hur högljudd miljö de vill sitta i. Ska bli spännande att se hur det funkar!

Mitt första journalistjobb: Jag fick ett vik som redigerare på DNs featureavdelning efter att jag hade praktiserat där 2010. Jag skulle egentligen ha läst sista terminen på JMG den hösten men hoppade av och har jobbat sedan dess.

På mitt skrivbord finns: En bläckpenna, en markeringspenna och ett  skohorn.  Jag bär alltid skinnskor. Om jag luftar fötterna en stund behövs det för att komma i skorna igen.

Så ser min mediekonsumtion ut: Jag tittar på Morgonstudion när jag käkar frukost för att få senaste nytt, läser Helsingborgs Dagblad i mobilen för att hålla koll på favoritlaget Rögle och lyssnar på podden Kulturråden för att bli en smartare och bättre medmänniska.

En riktigt dålig jobbdag: En gång råkade jag radera alla tryckförberedda bilder någon timme innan Metro skulle gå till tryck. Då var inte mina redigerarkollegor så glada.

Mina lunchvanor: Jag går ut och äter varje dag – tror faktiskt inte att jag har haft matlåda med mig en enda gång sedan jag började på LO Mediehus för tre år sedan. 

Det bästa med mitt jobb: Jag älskar att vara delaktig hela vägen från idé till publicering och när jag får använda min kreativitet för att hjälpa till att sprida bra och viktig journalistik.

Det här får jag inspiration av: Andra duktiga formgivare. På Instagram finns till exempel Mona Chalabi, Francesco Franchi, Society for News Design, The Guardian Design och  Coverjunkie.  Och så klart mina kollegor på LO Mediehus!

På fritiden: Jag spelar gitarr och skriver låtar i ett band som heter Vita räck. Sen blir det mycket film och tv-serier – och lite Korpenfotboll.

Fler avsnitt
Fler videos