Gå direkt till textinnehållet

Niclas Vent: ”Ledningsstrukturen måste förbättras”

Ledningsstrukturen måste förbättras. Annars blir det svårt att göra några andra förändringar. Det säger Niclas Vent, journalistklubbens ordförande på Aftonbladet, i en kommentar till den interna rapport som presenterades igår. (KORRIGERAD)

I Aftonbladets rapport har medarbetarna fått föra fram synpunkter på tidningens styrkor och svagheter. I rapporten får tidningens chefsorganisation hård kritik. Medarbetarna anser att det finns alldeles för många chefer och har önskemål om större ansvar för reportrarna, något som Journalisten skrivit om.

– Rapporten är välskriven och många medarbetare känner igen sig i beskrivningen. Den innehåller inga överraskningar, men det är bra att lyfta upp problemen på ett tydligt och systematiskt sätt, säger Niclas Vent.

Vad hoppas klubben att rapporten ska leda till?
– Att ledningen har kraft att agera på det som står i rapporten. Nyckelfrågan är ledningsstrukturen. Om inte den förbättras kommer det att bli svårt att göra några andra av de förbättringar som föreslås i rapporten.

Annons Annons

Hur har reaktionen varit på rapporten?
– Den har fungerat som en ventil. Medarbetarna har kunnat prata om arbetssituationen på tidningen tillsammans, och inte varit något man muttrar om vid kaffeautomaten, utan den har lyfts till en högre nivå.

Rapporten initierades av Aftonbladets tidningschef Jan Helin.

Fler avsnitt
Fler videos