Journalister framme i Kulturens hus i Luleå för Gräv22. Redan vid elvatiden var de flesta deltagare på plats i Kulturens hus i Luleå. FOTO: Klas Granström

Nästan 500 deltagare på Gräv i Luleå

20 maj, 2022

GRÄV 2022 Under fredagsförmiddagen slog Gräv i Luleå upp dörrarna för att ta emot journalister från hela landet. ”Vi blir strax under 500 deltagare i år så det här känns jättebra”, säger grävgeneralen Carrie Söderberg.

De flesta av de nästan 500 deltagarna var på plats inne i Kulturens hus, i ett 10-gradigt och soligt Luleå, redan vid 11-tiden på förmiddagen. 

Imorgon lördag tävlar trettio olika gräv om priserna i åtta olika guldspadekategorier på Guldspadegalan.

En av personerna som slitit hårt med Gräv22 är lokala grävgeneralen Carrie Söderberg, till vardags reporter på P4 Norrbotten.

– Vi blir strax under 500 deltagare i år och hade hoppats locka hit 300 så det här känns jättebra, säger hon. 

Gräv i Luleå anordnas av Föreningen Grävande journalister i samarbete med tre av mediebolagen i regionen, SR Norrbotten, Norr Media och SVT. Totalt ska drygt femtio programpunkter hållas, ett par med internationella gäster. Temat i år cirkulerar främst kring Ryssland och klimatjournalistik

Huvudtalare under fredagens invigning är Miranda Patrucic från Bosnien, som kommer att prata på temat Tracing oligarks money”.


Carrie Söderberg är glad över att deltagarantalet på Gräv är fler än förväntat. (Foto: Jonas Eng)

Hur mycket har du hunnit sova de senaste nätterna, Carrie? 
– Det har varit en hel del jobb, men jag har en hel grupp människor bakom mig som jobbat stenhårt också och har trots allt sovit gott om natten. Det här känns jättekul, säger Carrie Söderberg. 

Vad ser du fram emot mest?
– Jag ser fram mot att få gå in i en av salarna och se hur det här vi jobbat med ser ut in action, jag vill också lära mig något nytt. 

Läs vår profilintervju med Carrie Söderberg här: ”Viktigt för mig att få bjuda på Norrbotten”

Fotnot: Här hittar du hela programmet.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
GRÄV 2022

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies