Gå direkt till textinnehållet

Museichef får sparken efter World Press Photo-utställning

Chefen för Ungerns nationalmuseum har fått sparken av landets kulturminister. Det efter att personer under 18 år tillåtits inträde till World Press Photos utställning, där bilder på HBTQI+-personer fanns med, rapporterar AP. 

Organisationen World Press Photo ställer ut framstående pressbilder runt om i världen. Men utställningen i Ungern har skapat rabalder. Som Journalisten tidigare har rapporterat tvingades landets nationalmuseum, där utställningen hölls, att införa 18-årsgräns till utställningen. Det eftersom en ungersk lag förbjuder att visning av HBTQI+-material för personer under 18 år. På utställningen fanns ett fotoreportage från ett hem för äldre HBTQI+-personer i Filippinerna.

Nu har museichefen Laszlo L. Simon fått sparken som följd av utställningen, skriver nyhetsbyrån AP. Det då han anklagas för att medvetet brutit mot lagen om uppvisande av HBTQI+-personer.

På sin Facebook-sida skriver Laszlo L. Simon att han förnekar att han medvetet brutit mot lagen, och menar att 18-årsgränsen infördes skyndsamt efter att krav om det väckts. 

Annons Annons
Fler avsnitt
Fler videos