Middag med Guillou
Kerstin Nilsson, kvällsreporter på Aftonbladet, vann i en fackklubbstävling en lyxmiddag med Jan Guillou. För Journalisten berättar hon själv om helkvällen alla redan skvallrar om.
… kvällsreporter på Aftonbladet, som i en fackklubbstävling vann en helkväll på lyxrestaurang med Jan Guillou.
Vem av er beställde den bästa maten?
– Vi valde likadant – kräftsoppa och renkalvinnanlår och så drack vi de fantastiskt goda viner som Jan valde. Jag tror att det var något franskt.
Vilka fackliga frågor talade ni om?
– Jag kan inte påstå att det var fackliga frågor vi diskuterade. I stället pratade vi om IB-affären, Palmemordet, krokodiljakt och allt däremellan. Av naturliga skäl frågade han mig inte så mycket, han fick inte så stort utrymme för det.
Dagen efter, vad ville dina arbetskamrater veta?
– Mest hur det hade varit och jag svarade att det var fantastiskt trevligt. Jag rekommenderar alla som får chansen att äta middag med Guillou.
Vilka journalistiska råd och tips gav ni varandra?
– Jag tror inte att han behöver några. Och de han gav mig, de behåller jag för mig själv.
ma@journalisten.se