Den backiga banan var utmanande i sensommarvärmen. FOTO: Jonas Eng

Medieruset 2021 avgjort – här är alla vinnarna

9 september, 2021

Medieruset 2021 Josefin Auer och Rasmus Lygner var – överlägset – snabbast i mål när Medieruset 2021 avgjordes på torsdagseftermiddagen.

Det var slösande sol och 23 grader i luften när startskottet för Medieruset 2021 gick på Stockholms stadion vid 16.30. Snabbast runt den 3,8 kilometer långa banan – inklusive ”mördarbacken” – var Dagens Arbetes reporter Rasmus Lygner, med tiden 13:17. Snabbaste kvinna var regerande mästare, Kamratpostens reporter Josefin Auer, med tiden 14:53.

– Jättekul! Det var en väldigt tung bana, man är trött fortfarande, säger Rasmus Lygner en stund efter målgång.

Josefin Auer förbättrade sin vinnartid från 2019.

– Jag har varit lite skadad, så jag är glad att jag kom hit, det trodde jag inte när jag vaknade i morse. Men när jag väl sprang var det viktigt att vinna, säger Josefin Auer.

I lagtävlingen tog LRF Media hem segern i damklassen. Sprang gjorde Julia Lindelöf, Anna Wetterhall och Helena Nimbratt.

– En överraskning att vi vann! säger Helena Nimbratt.

Snabbaste herrlag var Dagens Arbete med Isak Krantz, Rasmus Lygner och Mikael Färnbo (som kom tvåa i herrklassen). Mixklassen togs hem av TT Nyhetsbyrån, med hela åtta löpare i laget: Sara Nyblin, Marko Säävälä, Anna Nordström, Lisa Abrahamsson (som kom tvåa i damklassen), Vicktor Olsson, Sara Perers, Lina Hedström och Kalle Lindqvist.

Uppvärmning före loppet. Foto: Jonas Eng.

Medieruset arrangeras av tidningen Journalisten och deltagarna kommer från hela mediebranschen. I fjol tvingades loppet ställas in på grund av pandemin.

– Det är enastående roligt att vi kunde köra i år. Många har längtat efter det här, säger Journalistens chefredaktör Helena Giertta.

Hänsyn har tagits till pandemin. Den traditionsenliga picknicken som brukar ätas på gräset utanför Stadion ersattes i år av att deltagarna fick med sig en picknickkorg hem.

Vinnarna i Medieruset 2021: 

Män:   

1: Rasmus Lygner, Dagens Arbete, 13:17

2: Mikael Färnbo, Dagens Arbete, 15:05

3: Simon Andrén, Ekot, 15:24

Kvinnor: 

1. Josefin Auer, Kamratposten, 14:53

2. Lisa Abrahamsson, TT Nyhetsbyrån, 16:36

3. Kristin Törngren, SVT, 17:49

Här hittar du alla tider och deltagare i Medieruset 2021.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Medieruset 2021

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies