Gå direkt till textinnehållet

Mediechefer i Västerbotten utsatta för hot

Under senare tid har tre mediechefer i Västerbotten utsatts för hot och omfattande skadegörelse.

Under senare tid har tre mediechefer i Västerbotten utsatts för hot och omfattande skadegörelse.

Torbjörn Bergmark, Västerbotten Kurirens chefredaktör, har nyligen hotats till livet vid flera tillfällen. Hoten har kommit som mejl och från samma avsändare, skriver VK.

Håkan Svensson, säkerhetsansvarig på VKn, har polisanmält det inträffade. En polisutredning har inletts.

– Vi har en säkerhetspolicy på VK. Den omfattar också hot mot enskilda personer. Ett första steg i policyn är att anmäla brottet. I övrigt vill jag inte säga något om hur vi hanterar den uppkomna situationen, säger Håkan Svensson till VK.

– Jag känner mig tillfreds och trygg med de åtgärder som vidtagits i samband med hot riktade mot VK eller min person. I övrigt vill jag inte göra några kommentarer, säger Torbjörn Bergmark.

Sofia Olsson Olsén, chefredaktör på Norra Västerbotten i Skellefteå, har både fått ta emot hot och råkat ut för omfattande vandalisering. Hoten kom i maj månad sedan tidningen publicerat en artikel om en folkpartistisk landstingspolitiker som stängts av från sitt arbete. Vid fyra tillfällen under 2005 och 2006 har också någon eller några vandaliserat Sofia Olsson Olséns och hennes sambos bil.

Hennes sambon är Olov Carlsson, regionchef på SVT, vilket innebär att tre mediechefer i Västerbotten under kort tid utsatts för hot.

pj@journalisten.se

Fler avsnitt
Fler videos