Gå direkt till textinnehållet

Mattsson om påhoppet: ”En subjektiv text”

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson kommenterar Aftonbladets angrepp på Niklas Svensson. ”Det är väl för sån här opinionsbildning som LO är delägare i Aftonbladet”, skriver han i ett mejl till Journalisten.

I dag går kulturchefen Åsa Linderborg till hårt angrepp mot Expressens nyhetsreporter Niklas Svensson i en stor artikel i Aftonbladet. Även Expressens chefredaktör Thomas Mattsson angrips. ”En chefredaktör kan inte skyllas för vad journalisterna babblar om under sin ledighet, men var börjar och slutar arbetsdan? När är man privat och när är man i sin profession?” skriver Åsa Linderborg i artikeln.

Niklas Svensson har avböjt att kommentera artikeln. När Journalisten söker Expressens chefredaktör Thomas Mattsson för en kommentar, svarar han per mejl:

”Jag avstår nog ifrån att recensera konkurrenttidningens kulturjournalistik, det är en subjektiv text med tydlig vänsterpolitisk agenda och det är förstås ok – det är väl för sån här opinionsbildning som LO är delägare i Aftonbladet? Det är bra med många röster i offentligheten, sen får läsarna värdera om de tycker att detta var seriösa argument”, skriver Thomas Mattsson.

Fler avsnitt
Fler videos