Gå direkt till textinnehållet

Mattsson kritiserar Ungern efter fotografattacken

I onsdags slogs Expressens fotograf Meli Pettersson Ellafi ned med batong av den ungerska polisen. Chefredaktören Thomas Mattsson har nu framfört kritik till Ungerns ambassadör i Stockholm men planerar inte att ändra rutinerna för tidningens medarbetare i flyktingområden.

Som Journalisten tidigare berättat blev Expressens fotograf Meli Pettersson Ellafi nedslagen av ungersk polis förra veckan. 

Nu berättar Mattsson att han kontaktat Ungerns ambassad med klagomål.

”Jag har talat med Ungerns ambassadör i Sverige, Lilla Makkay, och framfört Expressens protest. Jag påpekade att poliser misshandlade både flyktingar och journalister, vilket förstås är oacceptabelt”, skriver Thomas Mattsson i ett mejl.

Expressens fotograf är inte heller den enda journalisten som drabbats.

”Reportern Jovana Djurovic och fotografen Vladan Hadzi Mijailovic från Radio Television Serbia fördes till sjukhus efter att ha misshandlats av polisen och fått sin utrustning skadad”, skriver Mattsson i sin blogg på Expressen”.

Även ett par journalister till ska ha skadats den senaste tiden. Men det är inte aktuellt för Expressen att ändra sina rutiner när det gäller bevakningen i flyktingområdena kring Ungern eller Serbien.

”Vi har inte ändrat några rutiner för medarbetare utomlands, organisationen har ju stor erfarenhet av att nyhetsrapportera från krig och katastrofer och här har vi på platsen arbetat som man ska göra och som alla etablerade medier gör”, mejlar Thomas Mattsson till oss. 

Fler avsnitt
Fler videos